Rajoni

Përfundoi regjistrimi i popullsisë në Maqedonin e Veriut !

1.832.696 qytetarë janë regjistruar thanë në një dalje për media nga Enti Shtetërore për Statistikë në Maqedonin e Verit ,prej tyre edhe 873.255 banesa, 568.175 amvisëri dhe 534.503 ndërtesa.

Ndërkaq në diasporë janë regjistruar 204.850 persona.

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoninë e Veriut, filloi më 5 shtator ndërkaq përfundoi sonte në ora 20:00.

Nga ky regjistrim pritet që numri i popllësis shqiptare të rritet dhe pashtu edhe përqindja qe mendohet të jetë 30-35% e popullësis së përgjithshme .

Related Articles

Back to top button