Shëndetësi

Ornela Lami- Trajtimi i problemeve tëshëndetit mendor me TerapinëPsikosomatike

 

Clinical Development Therapist: Ornela Lami

Numer kontakti :  + 355 69 669 6222

Terapia e përjetimit somatik, përfshin mendjen, trupin dhe shpirtin punën shërueseterapeutike. Terapia somatike synon trajtojëefektet e PTSD dhe çështjeve tjera shëndetit mendor dhe emocional përmes lidhjes mendjes dhe trupit dhe përdor një qasje përqëndruar trupin.

Ndryshe nga llojet standarde terapisë shëndetit mendor si CBT fokusohen dukshëm mendje, terapia somatike përfshin modalitete orientuara nga trupi si vallëzimi,ushtrimet efrymëmarrja dhe meditimi për mbështeturpacientët gjatë udhëtimeve tyre shëruese. Përveç kësaj, seancat e terapisë somatike përjetimit përfshijnë terapi bisede dhe ushtrimemendje-trup.

Kjo terapi synon ndihmojë çlirimin e mënyrës sesi një trup fizik mban stresin, tensionin dhe traumën, vend zgjidhëproblemet vetëm me gojë.

Sot në Shqipëri por dhe jashtë kufijëve të venditnjerëzit që vuajnë nga problem të ndryshmepsikike dhe sociale kanë gjetur këtë formë si efikase dhe të drejtpërdrejtë me Terapisten e Zhvillimit të Mendjes dhe të Përmirësimit tëJetës Ornela Lamin. këtë terapi, pacientëtdiskutojnë problemet e tyre si format e tjera terapive mirëqenies mendore. Nga atje, Ornela punon me ushtrimet mendje-trup mund përfshijnë punë me frymëmarrje, meditim, vizualizim, masazh,reiki, tokëzim, vallëzimdhe/ose punë ndërgjegjësimit ndjesive dheenergjisë.

 

Çështjet e shëndetit mendor me cilatOrnela punon, përfshijnë:

PTSD

Ankthi

Varësia

Hidhërimi

Depresioni

Stresi

Psikozat/Skizofrenia

Çështjet e problemeve fizike përfshijnë:

Dhimbje kronike

Skolioza

Kontraktimet muskulare

Çrregullime tretjes

Çrregullime menstruale

Diskopatia cervikale

Hernia cervikale

Radikulopatia cervikale

Spondiliartroza

Traumat fizike shkaktuar nga dhuna oseaksidenti.

Për shkak përqendrimit saj tokëzimindhe vëmendjen, kjo lloj terapie e vecantë mund jetë një opsion efektiv për këdo kërkon ketë shumë kontakt me veten dhe përvojat e tyre jetë por për më tepër të jetë një formëefektive e terapisë për shumë çështje psikiatrikedhe fizike.

Related Articles

Back to top button