LajmeRajoni

32 deputet shqiptar në Parlamentin e Maqedonis

Në zgjedhjet e djeshme parlamentare dy koalicionet Fronti Evropian i dominuar nga partitë shqiptare dhe koalicioni opozitar shqiptar VLEN do të përfaqësohen me 32 deputetë në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut.

Por në kuadër të kësaj shifre kemi edhe deputetë të komuniteteve tjera, e ata janë pjesë e koalicionit Fronti Evropian, si dy deputetë të komunitetit turk dhe një i komunitetit torbesh, përcjell INA.

Nga ana tjetër një deputet shqiptar që është Fatmir Bytyqi ka fituar edhe në listën e koalicionit të LSDM.

Sipas rezultateve

Fronti Evropian

Blerim Bexheti
Ilir Hasani
Sadulla Duraku
Skender Rexhepi Zejd
Dijana Toska
Elmi Aziri
Ziadin Sela
Musa Xhaferi
Arbana Pasholli
Ismail Jaoski
Ali Ahmeti
Talat Xhaferi
Ilire Dauti
Menduh Thaci
Rina Ajdari
Bejxhan Ilijas
|lir Demiri
Sali Murati
Fatmire Isaki

Koalicioni opozitar shqiptar VLEN

Izet Mexhiti
Bekim Sali
Afrim Gashi
Rijad Shaqiri
Merita Koxhaxhiku
Salim Sulejmani
Bilall Kasami
Bekim Qoku
Mimoza Musa
Halil Snopçe
Fatmir Limani
Saranda Imeri – Stafai
Sadik Sulejmani

Koalicioni LSDM

Fatmir Bytyqi

Related Articles

Back to top button