Sport

SKANDAL I AIBA-S: KËRKON KOSOVA T’I HEQË SIMBOLET

Në një letër urgjente nisur në adresë të FBoxK-së, AIBA ka rënë pre e presionit serb, duke kërkuar që Kosova të udhëtojë në botërorin e Beogradit, me kusht që t’i heqë simbolet dhe të prezantohet nën flamurin e AIBA-s.

 

Ky është rast flagrant i shkeljes të së drejtës së sportistëve, nga një organizatë sportive, e cila edhe zyrtarisht hapur përkrahë idenë e diskriminimit mes anëtarëve të saj, duke mos i llogaritur të gjithë të barabartë.

Dokumenti i siguruar nga RTK, shpërfaq edhe njëherë mungesën e autoritetit nga organizata e shumë përfolur AIBA, e njohur edhe për skandale tjera.

Rikujtojmë që AIBA udhëhiqet nga rusi Umar Nazarovich Kremlev.

Related Articles

Back to top button