Lifestyle

Parlamenti i Shqipërisë dhe Parlamenti i Kosovës

 

Shkruan:Refik Hasani
Vizita zyrtare në Kosovë më datën 22.09.2021, nga Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë, Lindita Nikolla,ishte e para vizitë jashtë vendit e Kryetares së Kuvendit, pas zgjedhjes në këtë detyrë, ishte sa simbolikë,aqë tregoi dhe shprehi një gatishmëri për të shumëfishuar bashkëpunimin vëllazëror midis dy Kuvendeve.

Deri më tani përkundër takimeve të përbashkëta të dy qeverive nuk jan treguar ndonjë arritje e kjo është munges e debateve e diskutimeve në mesë të komisioneve parlamentare.

Dy parlamentet mbetët pasi nga zgjedhjet në Kosovë 14.02.2021, përkatësisht 25.04.2021, zgjedhjet e mbajtura në Shqipëri, do të duhej tregojn një dinamik më të shtuar.

Parlamenti i Shqipërisë dhe Parlamenti i Kosovës do të duhej të marrin përsipër çështjet edhe për shqiptarët në gjithë haspirat shqiptare dhe diaspora.

Dy parlementet, do të duhej të krjojjn edhe Komisione parlamentare të përbashkëta.
Vetëm bashkëpunimi i dy Parlementeve do të prodhonj që edhe takimet e dy qeverive të ken shumë më shumë suskese se deri më tani.

25 Shtator 2021

Related Articles

Back to top button